Solarna punionica za električne automobile

Bez autora
Sep 21 2011

U Solarnom centru, otvorenom jučer u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića u Zadru danas je otvorena i prva solarna punionica električnih vozila u Hrvatskoj. Samostalni je to projekt zadarske strukovne škole, vrijedan oko 80 tisuća kuna. U Institutu Hrvoje Požar postoji još jedna punionica za električne automobile no ovo je jedina solarna punionica. Njome želimo zaokružiti ovu, za sada uspješnu, priču o obnovljivim izvorima energije. Sva vozila koja se ovdje pune električnom energijom ne samo da dobivaju ekološki čistu energiju, već je i ta energija dobivena na najčišći mogući način. U Zadru trenutačno nema automobila na električni pogon, osim nekoliko vozila gradske Čistoće koja se koriste u prikupljanju komunalnog otpada u staroj gradskoj jezgri. Punionica je edukativnoga karaktera, ali će osim za potrebe škole biti na raspolaganju i usluzi građanima.

Solarna punionica za električne automobileU Solarnom centru, otvorenom jučer u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića u Zadru danas je otvorena i prva solarna punionica električnih vozila u Hrvatskoj.

Samostalni je to projekt  zadarske strukovne škole, vrijedan oko 80 tisuća kuna.

U Institutu Hrvoje Požar postoji još jedna punionica za električne automobile no ovo je jedina solarna punionica. Njome želimo zaokružiti ovu, za sada uspješnu, priču o obnovljivim izvorima energije. Sva vozila koja se ovdje pune električnom energijom ne samo da dobivaju ekološki čistu energiju, već je i ta energija dobivena na najčišći mogući način, istaknuo je ravnatelj Tihomir Tomčić.

U Zadru trenutačno nema automobila na električni pogon, osim nekoliko vozila gradske Čistoće koja se koriste u prikupljanju komunalnog otpada u staroj gradskoj jezgri. Punionica je edukativnoga karaktera, ali će osim za potrebe škole biti na raspolaganju i usluzi građanima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik